Google se implică la Fiat

RTX21UGX

Industria automobilistică se schimbă. Două teme ale viitorului iau tot mai mare avânt. Una este tema conducerii autonome. Aici concurează producătorii auto cu giganți IT precum Apple sau Google. Google face un pas înainte.

Google a găsit în Fiat Chrysler primul partener printre producătorii de automobile pentru introducerea de tehnologii pentru mașini independente. Concernele au făcut primii pași pentru a a introduce tehnologia Google sub formă de test în fix 100 de automobile hibrid care au la bază modelul minivan de la Chrysler, denumit Pacific. Astfel că cei de la Google vor integra senzorii și computerele necesare, iar inginerii de la Chrysler vor trebui să le adapteze pe acestea la automobile.

Google este deja de multă vreme în căutarea de parteneri deschiși la colaborare din industria auto, care să implementeze pe mașinile lor tehnologiile pentru șofatul autonom dezvoltate în ultimii șapte ani. Concernul internet nu dorește să devină el însăși producător de automobile, subliniază managerul.

Fiat Chrysler este deja de multă vreme pe lista posibililor parteneri ai Google, pentru că, concernul nu a ajuns atât de departe cu dezvoltarea tehnologiei pentru conducere autonomă, precum sunt alți giganți din domeniu. Google a realizat în ultimii ani pași importanți în acest sens, lucrând la tehnologii care să permită automobilului să ia date consistente despre mediul înconjurător și prelucrarea lor pentru a putea recunoaște caracteristici ale acestuia. Potrivit unor experți din domeniu, mulți constructori auto ezită să coopereze cu Google de frica de a nu pierde date importante și de a nu ceda în final poziția dominantă către concernul online. Google neagă și dezminte astfel de îngrijorări.

Directorul celor de la Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, s-a arătat de mai multe ori mai deschis decât alți conducători din domeniu pentru colaborarea cu companii de tehnologie precum Apple sau Google. Afacerile cu automobile se schimbă odată cu legarea automobilelor la rețea și odată cu introducerea unui număr tot mai mare de software și aplicații în utilizarea acestora. Potrivit rapoartelor din presă se speculează că Apple lucrează în prezent la propriul său concept pentru un astfel de automobil, care ar trebui să fie finalizat până în anul 2020.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-schlaegt-bei-Fiat-zu-article17615906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 33