Google se intoarce în China

_86456815_028954138-1

Google intenționează să își extindă prezența în China, a anunţat Eric Schmidt, președintele executiv al Alphabet Inc. Motorul de căutare Google a părăsit China continentală, în 2010, după ce compania a acuzat guvernul chinez că s-a aflat în spatele unui atac cibernetic asupra acesteia și multe alte companii de tehnologie. Schmidt a repetat comentariile co-fondatorului Google Sergey Brin, care a spus săptămâna trecută că unele servicii vor fi redeschise in China.

In timpul unui discurs la conferința Tech Crunch Beijing, Schmidt a declarat ca Google a avut o mulțime de parteneri din China și a fost în contact permanent cu guvernul țării despre prezența și serviciile sale.

“Lucrul interesant este că Google nu a plecat niciodata din China”, a spus acesta. Prezența sa în țară a ajutat gigantul motor de căutare, să mențină contactul cu unele companii chineze dornice de a face publicitate pe serviciile sale în afara țării, a declarat Schmidt. Acesta nu a oferit detalii cu privire la ceea ce a planificat Google să extindă sau să lanseze în China continentală.

http://www.bbc.com/news/technology-34698642

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 9