Google si cablul Faster pe sub Oceanul Pacific, cu viteze incredibile pentru internet

_76887490_93973509

Google ajuta la construirea cablului Faster, pe sub Oceanul Pacific, care va oferii viteze incredibile pentru internet
Google și alte cinci companii mari isi unesc fortele pentru a construi un cablu submarin ce va străbate Oceanul Pacific şi care va oferi internet incredibil de rapid. Cablul, numit Faster, va lega direct SUA de Japonia și va costa aproximativ 300 milioane de dolari (225 milioane de euro), a declarat consorțiul.

Cablul, trans-Pacific din fibră ar oferi viteze de 60 de terabytes pe secundă – suficient pentru a rula mai mult de 2.000 de filme HD necomprimate pe secundă. Cablul va fi operațional în 2016. Google lucreză împreună cu o serie de giganți de telecomunicații din Asia – China Mobile, China Telecom, Global Transit, KDDI, și SingTel.
“Faster este unul dintre câteva sute de cabluri de telecomunicații submarine de conectare din diferite părți ale lumii”, a declarat Woohyong Choi, presedinte al comitetului executiv al consorțiului. “Aceste cabluri formează împreună o infrastructură importantă care ajută la rularea internetului la nivel mondial. Sistemul de cablu, Faster, are cea mai mare capacitate de proiectare construită vreodată pe ruta trans-Pacific, totodată unul dintre cele mai lungi trasee din lume.”

Cablul va uni Chikura și Shima din Japonia, cu marile hub-uri de pe coasta de vest a Statelor Unite – Los Angeles, San Francisco, Portland, Seattle și. Cablurile submarine sunt parte integranta din structura modului de funcționare a world wide web. În 2008, comunicațiile dintre Europa, Orientul Mijlociu şi Asia au fost grav perturbate după ce cablurile submarine au fost întrerupte în apropiere de stația de cablu Alexandria în Egipt. Saizeci si cinci la suta din traficul intenetului din India a căzut în acel moment..

Și KDDI, al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Japonia, a trebuit să facă un efort sporit pentru a repara cablurile submarine avariate de cutremurul masiv și tsunami din 2011. Google oferă deja acces la internet de mare viteză direct în SUA prin intermediul serviciului său de fibre, cu viteze de 1 Gbps, în orașe ca Austin, Texas, și Kansas City, Kansas.

http://www.bbc.com/news/technology-28754235

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =