Google şi Microsoft au pus capăt scandalului pe brevete

_85844271_71625e0f-5531-408d-ae5f-a947d8bafe75

Google şi Microsoft au pus capăt scandalului pe brevete

Microsoft și Google au fost de acord să pună capăt disputelor pentru brevete ce au durat mai bine de cinci ani. Optsprezece procese au fost active între cele doua companii, cu privire la utilizările tehnologiilor în telefoane mobile, wifi si alte domenii. Detaliile acordului nu au fost anunţate, dar într-o declarație comună firmele au semnalat că vor “colabora pe anumite aspecte de brevete”.

Disputele, în special pe software, s-au intensificat în ultimii ani, în timp ce firmele au căutat să-şi valorifice portofoliile de brevete. Într-o scurtă declarație, în comun, companiile au spus: “Microsoft si Google au placerea sa anunte un acord cu privire la chestiunile legate de brevete. Separat, Google și Microsoft au fost de acord să colaboreze cu privire la anumite aspecte legate de brevete și chiar să lucreze împreună pe viitor.”

Cele doua firme au fost implicate într-o rețea încâlcită de litigii, unele cauzate de achiziționarea Motorola Mobility de către Google, în 2011, ceea ce a însemnat că gigantul şi-a însuşit un număr mare de brevete legate de telefonul mobil și tehnologia de rețea. Google a cumparat bratul mobil al Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari, în 2011, doar să-l vândă în 2014 pentru 2.91 milirade de dolari lui Lenovo. Google a păstrat cea mai mare parte a brevetelor din afacerea anterioară.

http://www.bbc.com/news/technology-34409077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =