Google și YouTube sărbătoresc zece ani împreună

82830577

Este cea mai scumpă investiție din istoria Google: în urmă cu fix zece ani gigantul internetului a preluat YouTube pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. Între timp utilizatorii încarcă 400 de ore de material video în fiecare minut. Criticile vin în special din partea industriei muzicale.

Mega-tranzacția a fost convenită într-un restaurant de la marginea unei autostrăzi. Totul ar fi trebuit să fie cât mai confidențial posibil. În urmă cu fix zece ani gigantul internetului, Google, a cumpărat platforma YouTube pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. Este până astăzi cea mai scumpă achiziție din istoria Google și probabil una dintre cele mai rapide tranzacții de acest gen.

Într-un weekend din octombrie 2006 s-a bătut palma pentru YouTube. Totul s-a petrecut în decurs de 72 de ore, își aduce aminte cofondatorul YouTube, Steve Chen, în cadrul festivalului South-by-Southwest din Texas de anul acesta.

De la primele discuții privind preluarea până la anunțul public care s-a făcut luni după închiderea burselor. Fostul director al Google, Eric Schmidt, a anunțat atunci că tranzacția reprezintă următorul pas în dezvoltarea internetului. Cu doar 19 luni înainte, în februarie 2005, cei trei foști angajați ai PayPal, Chen, Chad Hurley și Jawed Karim, au fondat platforma YouTube, care a fost gândită la început ca un portal de dating.

Ideea era ca oamenii să se prezinte utilizând videoclipuri de scurt metraj, spune Chen. După ce însă nimeni nu s-a înregistrat în decurs de cinci zile, serviciul a devenit disponibil pentru toate tipurile de videoclipuri. Atunci au urmat videoclipurile simpatice cu pisici și multe altele. După ce la început au existat dificultăți, succesul nu a întârziat să apară și a fost unul spectaculos:

YouTube înregistrat peste 100 de milioane de încărcări video pe zi după un an și jumătate de existență. Mai multe părți interesate au bătut la ușa start-up-ului, care deținea atunci 65 de angajați în localitatea californiană San Bruno.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-und-Youtube-feiern-Zehnjaehriges-article18805586.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 8