Google surprinde acționarii

3qm50616

Google surprinde acționarii

Noul șef financiar de la Google, Ruth Porat prezintă rezultate surprinzător de pozitive. Afacerile cu publicitate merg strună, iar costurile se reduc în continuare. Pe bursă asta dă foarte bine.

Datorită unei afaceri foarte înfloritoare cu anunțuri, Google are un profit trimestrial surprinzător de mare. Din luna aprilie până în iunie surplusul a crescut în comparație anuală de la 3,35 miliarde la 3,9 miliarde de dolari, după cum a anunțat concernul internet. Google a depășit pentru prima dată de multă vreme previziunile celor de pe Wall Street.

Brokerii au fost încântați. Rezultatele lor puternice se reflectă din creșterea susținută pe întreaga gamă de produse, comentează noua șefă financiară Ruth Porat, care a sosit în luna mai de la banca de investiții Morgan Stanley.

Au crescut în special afacerile cu anunțuri publicitare pe dispozitive mobile precum smartphone-uri sau tablete, dar la creștere a contribuit de asemenea și filiala Google, Youtube.

Într-o conferință telefonică Porat a dezvăluit câteva detalii despre platforma video, ale cărei rezultate nu au fost dezvăluite. Astfel, utilizarea sa prezintă o creștere rapidă, la nivel mondial în al doilea trimestu aceasta s-a bucurat de o creștere de 60% în timpul petrecut de spectatorii Youtube, față de aceeași perioadă a anului anterior, iar pe dispozitivele mobile acest indicator s-a dublat.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-ueberrascht-Anleger-article15537601.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 40