Google, un miliard pentru Apple

Google-verdient-Milliarden-mit-Werbung-da-schrecken-die-Verantwortlichen-auch-vor-teuren-Deals-mit-Apple-nicht-zurueckCât de mult plătește Google, pentru ca Apple să introducă Google ca motor de căutare prestabilit pentru dispozitivele iPhone și iPad? De ani de zile giganții internetului au rămas tăcuți, între timp suma a ieșit la iveală ca urmare a unui proces.
Gigantul internetului Google a plătit concernului american Apple un miliard de dolari în anul 2014 pentru ca motorul său de căutare să fie implementat ca standard pe dispozitivele ce rulează sistemul de operare iOS. Această cifră a ieșit la iveală în cadrul unui proces al Google versus Oracle, care nu are nici o legătură cu această afacere. Un avocat al Oracle a făcut publică această informație.

Pagina de știri economice Bloomberg, a fost prima care a raportat citând un document ce este parte din protocolul curții, din care mai reies și alte informații din acordurile secrete dintre Google și Apple. Astfel că Apple primește o cotă parte din veniturile pe care Google le generează din utilizarea dispozitivelor Apple.

Avocatul Oracle a dezvăluit cifrele pe data de 14 ianuarie în cadrul unei audieri. Acestea provin din chestionarea unui angajat al Apple. Avocatul Google s-ar fi prezentat în fața curții, pentru a cere eliminarea unei părți din cifrele din raport, dar judecătorul a refuzat. Între timp, protocolul a fost eliminat din înregistrările electronice ale curții. Apple, dar nici Google, nu au dorit să comenteze aceste cifre.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-zahlt-eine-Milliarde-an-Apple-article16832056.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 8 =