Google vrea să dezvolte cip-uri pentru smartphone

AP-13051513749Până în prezent Google s-a limitat la sistemul de operare Android și dezvoltarea de software. Dar acum concernul american vrea să se implice oficial și în sectorul hardware. Cu propriile patente, Google vrea să se facă independent de piața de cip-uri.

Gigantul internetului, Google, vrea potrivit unui raport din presă să se implice în dezvoltarea de cip-uri pentru smartphone-uri special dedicate pentru a funcționa cu sistemul de operare Android. Google are discuții cu un producător de semiconductori despre utilizarea designului lor în producția de cip-uri, raportează serviciul de informații american, The Information. Astfel se deschide drumul pentru noi funcții viitoare pe sistemul de operare Android, se spune citând persoane informate.

Utilizarea noilor cip-uri ar putea rezolva una dintre cele mai mari probleme ale universului Android: hardware-ul diferitelor dispozitive produse de diferiți producători se diferențiază masiv unul de altul. Asta face viața foarte grea pentru inginerii de software de la Google în dezvoltarea de aplicații pentru Android. De asemenea, reduce mult din ritmul lansării pe piață a noilor versiuni pentru sistemul de operare. Rivalul Apple proiectează procesoarele pentru iPhone și iPad de ani de zile pe baza tehnologiei designerului britanic de tehnologie, ARM.

Google vrea să facă în așa fel încât cipurile pentru dispozitivele de nouă generație să fie capabile pentru redarea de conținut de tip virtual reality. În afară de asta, se mai vorbește despre ajustarea de senzori și colectarea de informații despre mediu, scrie The Information.

Android este sistemul de operare dominant, cu o cotă de piață de aproximativ 80%. Software-ul dezvoltat de Google este utilizat de diferiți producători pentru dispozitivele lor. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare mobil al celor de la Google a fost prezentată la sfârșitul lunii mai. Împreună cu aceasta ar trebui să se observa o îmbunătățire semnificativă a consumului de energie.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-will-Smartphone-Chips-mitentwickeln-article16297691.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 12