Google vrea să investească miliarde în SpaceX

328C5C000B374FA1

Google vrea să investească miliarde în SpaceX

Cursa pentru furnizarea de internet în țările în curs de dezvoltare utilizând sateliți pare să fi luat startul. Și se vorbește despre conectarea a miliarde de noi utilizatori, care pot fi clienți potențiali pentru Google, Facebook și alții.

Conform rapoartelor media, Google a negociat o intrare pe scară largă la compania de călătorii spațiale SpaceX. Se vorbește despre  un miliard de dolari, scrie Wall Street Journal. Investiția planificată are de-a face cu planurile SpaceX pentru trimiterea în spațiu a unei rețele de sateliți pentru furnizarea de internet, raportează și site-ul de tehnologie The Information, citând persoane informate. Runda de finanțare în care mai mulți investitori au contribuit la SpaceX au evaluat compania la peste 10 miliarde de dolari, se mai spune.

Google lucrează, precum o face și Facebook, să aducă online miliarde de oameni din țările în curs de dezvoltare. Pentru asta Google vrea să instaleze antene purtate de baloane cu aer cald. Fondatorul SpaceX, Elon Musk, care stă de asemenea în spatele pionierului auto Tesla, a dezvăluit de câteva zile planurile pentru o rețea formată din sute de sateliți de joasă altitudine ce vor oferi conexiuni avantajoase la internet. Construcția rețelei ar putea costa potrivit rapoartelor media până la 10 miliarde de dolari și ar putea dura cinci ani de zile. Detaliile tehnice rămân încă neclare. SpaceX a dezvoltat până în prezent rachete.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-will-Milliarde-in-SpaceX-stecken-article14352321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =