Google vrea să oprească dezvoltarea Uber

A folosit Uber la dezvoltarea de automobile autonome patente pe care unul din directori le-a furat cândva de la concurență? Cel puțin așa pretinde o subsidiară a Google și apelează la instanță.

Compania Waymo, subsidiară a Google, vrea să apeleze la instanță pentru a opri dezvoltarea de automobile autonome la Uber. Firma dezvoltatoare din spatele automobilelor Google acuză Uber că ar fi folosit tehnologie furată de la ei. Waymo caută să interzică celor de la Uber utilizarea acestor tehnologii, înrăutățind conflictul dintre cele două companii.

Directorul actual de la Uber pe divizia de vehicule autonome, Anthony Lewandowski, a fost anterior o figură centrală în cadrul dezvoltării de automobile autonome la Google. Waymo a explicat pe marginea procesului deschis în urmă cu două săptămâni că Lewandowski a descărcat peste 14.000 de documente de la instalarea sa în funcție la Google la finalul anului 2015. În mod concret este vorba în acest conflict despre tehnologie senzorială cu impulsuri de lumină (Lidar), prin care automobilele autonome percep mediul înconjurător. Ele sunt considerate un element cheie pentru funcționarea acestora.

Lewandowski a fondat în anul 2016 un start-up pe nume Otto, care se orientează în principal pe domeniul camioanelor autonome. Acesta a fost cumpărat la câteva luni mai târziu de către Uber în schimbul sumei de 680 de milioane de dolari. Brokerul de servicii de transport respinge acuzațiile Waymo, declarând că este doar o încercare a pune bețe în roate concurenței.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-will-Ubers-Entwicklungen-stoppen-article19741216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 56