GoPro dă afară 20% din angajați

Chiar și directorul economisește, el își va reduce salariul la un dolar. Este o parte dintr-o restructurare radicală la producătorul de camere video GoPro. 20% din toți angajații vor fi dați afară, iar construcția de drone va fi cedată către alte companii.

Specialistul în camere video de acțiune, GoPro, are probleme după ce a activat timp de un an de zile în afacerile cu drone. Drona GoPro, pe nume “Karma” are probleme pe această piață extrem de competitivă, din punct de vedere al profitabilității sale. Pe piață mai sunt implicați și ofertanți asiatici precum DJI Stark. În afară de asta reglementările mai dure pentru zborul cu drona va face ca în următorii ani publicul țintă să se reducă semnificativ, explică reprezentanții companiei.

Prin retragerea din acest domeniu numărul de angajați de la nivel mondial va fi redus de la 1254 la 1000 fix, o reducere deci cu aproximativ 20%. Reducerea locurilor de muncă va fi aplicată în special în primul trimestru din acest an, iar rezultatul va fi redus cu 23 până la 33 de milioane de dolari. În comerțul de pe Wall Street acțiunile au scăzut semnificativ în valoare.

Compania a mai anunțat și faptul că fondatorul și CEO-ul Nicholas Woodman își va reduce plata salariului în bani gheață pentru anul acesta la un singur dolar, pentru a sprijini restructurarea cu succes a companiei. Potrivit celor de la Bloomberg, Woodman a câștigat în urmă cu doi ani de zile 1,1 milioane de dolari pe an.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/GoPro-entlaesst-20-Prozent-der-Mitarbeiter-article20220034.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 18