GoPro face ravagii pe Wall Street

gorpo-motorrad100~_pd-1400572649856_v-z-a-par-a-l

GoPro face ravagii pe Wall Street
De la IPO-ul ce a avut loc în urmă cu o săptămână, acțiunile GoPro au sărit la un preț incredibil, iar camera pe care compania o produce nu pare să dezamăgească. Poate însă satisface GoPro așteptările investitorilor?

IPO-ul GoPro de pe Nasdaq de joia trecută continuă să facă senzație, acțiunile au crescut ca valoare cu procente de două cifre, în fiecare zi. Doar marți titlurile au câștigat 20,59%, ajungând la valoarea de 48,90 de dolari, dublându-și astfel valoarea de la debutul său pe piața de capital. Producătorul de outdoor- și action-cameras a devenit astfel cel mai mare IPO din SUA pe segmentul Consumer Electronics din ultimii 23 de ani. La acea vreme, Duracell a deținut titlul.

Cu toate acestea, unii analiști nu pot fi infectați de euforie și își pun întrebarea dacă capitalizarea de piață de acum, de aproape șase miliarde de dolari este justificată. În primul trimestru al anului curent GoPro a înregistrat vânzări de 236 milioane de dolari, dar venitul net a scăzut la 11 milioane de dolari. Compania a fost evaluată la peste 80 de ori profitul. Prin comparație, Apple este estimată la aproximativ 15 ori profitul, iar producătorii de aparate foto, Nikon și Canon, de asemenea la aceeași valoare.

http://www.teleboerse.de/aktien/GoPro-macht-die-Wall-Street-wild-article13134021.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =