GRAV LA GRAVIDE

_74602512_smoking_pregnant

 

Fumatul in randul femeilor peste 35 de ani, cauzeaza defecte cardiace copiilor

Potrivit cercetarilor americani, copii nascuti de femeile fumatoare de peste 35 de ani, prezinta un risc mult mai mare de a avea defecte cardiace specifice. Studiul, efectuat la Spitalul de Copii din Seattle, adauga la dovezile existente, ca fumatul in timpul sarcinii poate afecta inima bebelușului, precum și creșterea riscului de avort spontan, copii mici si nastere prematura.

În Anglia, in jur de 13% dintre femei fumează în timpul sarcinii. Guvernul a stabilit un obiectiv de 11%. Studiul mai spune ca, fumatul in timpul sarcinii ar putea reprezenta 1% -2% din toate defectele cardiace ale copiilor. Studiul este prezentat la o reuniune a Societati Pediatrica Academica din Vancouver, Canada, de oamenii de stiinta al Spitalului de Copii din Seattle si de Universitatea din Washington, Scoala de Sanatate Publica.

Echipa de cercetare a analizat inregistrarile spitalului, pentru 14.128 de copii nascuti cu defecte cardiace între anii 1989 și 2011 și le-au comparat cu inregistrarile a peste de 62.000 de copii nascuti fara defecte cardiace, în aceiași ani.
Acestia analizau proporția copiilor cu defecte cardiace, respectiv fara aceste defecte, ale caror mame au declarat ca fumat in timpul sarcinii.
Rezultatele au aratat ca bebelusii mamelor fumatoare au mai multe sanse de a avea un defect congenital de inima, dacă acestea au fumat in timpul sarcinii – si riscul a fost mai mare la cele care au fumat peste de 20 de tigari pe zi.

De asemena, femeile mai in varsta, cu varsta de peste 35 de ani, sunt de doua ori mai susceptibile de a avea un copil cu un defect cardiac, în cazul în care sunt fumatoare, comparativ cu femeile gravide nefumatoare.
Defectele cardiace obtinute în urma studiului includ probleme cu inima, cu vasele care transporta sangele de la inima la plamani si cavitatile din peretele care separă cele două camere ale inimii. Iar pentru corectarea acestor defecte sunt necesare interventii chirurgicale invazive, spun realizatorii studiul.
http://www.bbc.com/news/health-27252941

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =