GRECIA 50 DE ANI

  • won-OVE8ABEKD-stillGrecia ar putea primi 50 de ani

Astfel, această țară aflată în criză ar putea să ajungă din nou pe proprile picioare. Astfel, plățile pentru împrumuturile urgente ar putea fi extinse pe o perioadă de 50 de ani.

 

Grecia ar putea obține mai mult timp pentru a rambursa ajutorul împrumutat. Viitoarele măsuri ar putea prevede că termenul de rambursare să se prelungească până la 50 de ani pentru împrumuturi, iar ratele dobânzilor să fie reduse cu o jumătate de punct procentual. Această propunere vine din partea a doi diplomați familiarizați cu scena europeană, iar informația a fost oferită de agenția de știri Bloomberg.

 

Planul, care va intra în lunile mai sau iunie în faza de discuții, ar trebui să includă, de asemenea, un împrumut dintr-un pachet în valoare de 13 până la 15 miliarde de euro, potrivit unui alt oficial. Grecia a primit în total 240 de miliarde de euro împărțiți în două pachete de salvare. Pachetele au fost oferite de zona euro și de Fondul Monetar Internațional, ca efect al unei recesiuni de 6 ani.

 

Semnalând dorința de a negocia, șeful zonei euro și ministrul olandez de finanțe, Jeroen Dijsselbloem, a subliniat faptul că se încearcă ceea ce s-a mai făcut și înainte, reducerea presiunii asupra Greciei, prin extinderea scadenței împrumuturilor și scăderea ratelor dobânzilor. Toate acestea sunt posibile doar în cazul în care Grecia să își respecte obligațiile.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/kreditrueckzahlung-griechenland-koennte-jahre-zeit-bekommen-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 27