Grecia amenințată din nou de probleme de plată

40381644

Un pachet de ajutor în valoare de 86 de miliarde de euro a fost asigurat în luna iulie a anului trecut în favoarea Greciei. Dar acum apar probleme la rambursare. UE cere respectarea contractului de împrmut, în timp ce țara are probleme cu susținerea miilor de refugiați.

Fondul Monetar Internațional estimează că Grecia va avea încă de la sfârșitul lunii martie probleme în onorarea datoriilor sale. Raportul aparține publicației Spiegel. FMI își face griji, la un loc cu multe din țările UE, cu privire la disponibilitatea de a face concesii, dată fiind situația Greciei în problema refugiaților. Printre cerințe se numără foarte controversata reformă a pensiilor.

FMI insistă pe promisiunile de reformă ale grecilor, iar potrivit revistei, îndeplinirea acestora blochează raportul de progres pe care Grecia trebuie să îl întomească înainte ca pachetul de ajutor să fie pus la dispoziția lor. Experții subliniază că grecii au promis că vor înregistra pe termen lung excedente bugetare anuale de 3,5% din produsul intern brut. Pentru că grecii nu sunt suficienți de capabili să impoziteze suficient de mult persoanele cu averi mari, pensiile vor trebui reduse.

Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble, a declarat la încheierea reuniunii G20 că guvernul elen trebuie să realizeze economii și reforme care să treacă de Parlament, pentru a-și ține promisiunile față de creditorii internaționali. În afară de asta el a subliniat necesitatea existenței unei Europe unite în fața acestor probleme. Grecia resimte solidaritate din partea Germaniei, dar nu foarte multă din partea tuturor celor 28 de membri ai Uniunii Europene. La întrebarea, dacă planurile de reformă și economisire pentru Grecia ar trebui ameliorate, Schäuble a refuzat să răspundă direct.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-drohen-Zahlungsprobleme-article17097051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 45 =