Grecia anunță creștere economică

Grecia aduce o surpriză plăcută la începutul săptămânii. Economia țării reușește să ajungă în zona pozitivă în primul trimestru al acestui an fiscal. Datele îi vor face și pe creditori să respire ușurați.

Economia Greciei a crescut în mod surprinzător la începutul acestui an. Produsul intern brut al țării a crescut din ianuarie și până în martie cu 0,4% față de trimestrul precedent, după cum anunță biroul de statistică Elstat din Atena și astfel majorează o estimare anterioară.

Până acum experții au luat în considerare o contractare a economiei cu 0,1% și se așteptau astfel ca țara să revină la recesiune. La finalul anului 2016 a existat un declin economic de 1,1%. Economiștii vorbesc despre o recesiune dacă există două trimestre consecutive fără creștere economică.

Datele sunt o ușurare nu doar pentru guvernul de la Atena, ci și pentru creditorii internaționali. Pentru că astfel miniștri de finanțe din zona euro vor putea debloca următoarea tranșă din pachetul de ajutor în valoare de 86 de miliarde de euro.

Grecia îndeplinește condițiile pentru el prin adoptarea unui nou pachet de măsuri. Dar conflictul este asigurat în continuare de forma și modalitatea în care vor alege să reducă muntele de datorii al Atenei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-vermeldet-Wachstum-article19871998.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 43