Grecia are probleme mari cu acordul

athens2_3279392b

Grecia are probleme mari cu acordul

Reprezentantul Eurogroup, Jeroen Dijsselboem a avertizat că “, marile probleme”, trebuie să fie rezolvate pentru a se putea ajunge la un acord, iar progresele sunt insuficiente. Acesta a vorbit după o întâlnire tensionată între miniștrii de finanțe din zona euro și oficiali guvernamentali greci în capitala letonă Riga. Miniștrii încearcă să stabilească un acord pentru a ajuta Grecia îndeplinească rambursarea datoriei.

Luna viitoare, Atena trebuie să ramburseze creditorilor săi aproape 1 miliard de euro, și se luptă pentru a obţine banii.La începutul acestei săptămâni, guvernul a cerut organismelor din sectorul public să predea orice numerar de rezervă de care dispune pentru a ajuta la achitarea datoriilor.

Atena, dorește de asemenea, să asigure următoarea tranșă de fonduri de la principalii creditori – Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional – în valoare totală de 7.2 miliarde de euro.

“Progresul în negocierile tehnice nu a fost suficient pentru a se ajunge la un acord, pe timpul discuţiilor cu Eurogroup aici, în Riga”, a mai spus Dijsselboem. Miniștrii din zona euro aşteaptă ca Atena să prezinte un pachet detaliat de reforme economice pentru a îmbunătăți finanțele țării, o condiție pentru sprijinul suplimentar.

http://www.bbc.com/news/business-32445535

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 59 =