Grecia cere zonei euro prelungirea împrumutului

_81100495_81100494

Grecia cere zonei euro prelungirea împrumutului

Grecia a cerut zonei euro o prelungire de împrumut, după săptămâni de dispute pentru pachetul său internaţional de salvare. Țara ar dori mai de grabă un pachet de asistență de șase luni, decât o reînnoire a acordului existent care vine cu condiții dure de austeritate.

Detalii cu privire la acestă solicitare nu au fost făcute publice, dar orice acord poate diferi de condițiile actuale de salvare stabilite de zina euro. Miniștrii de finanțe ai UE se vor întâlni vineri la Bruxelles pentru a discuta mişcarea. Potrivit Reuters, cererea greacă include un angajament de a se menține “echilibrul fiscal” pentru o perioadă de șase luni, în timp ce aceasta negociază cu partenerii din zona euro creșterea pe termen lung și reducerea datoriilor.

Cererea referitoare la împrumut urmează dupa zile de negocieri între miniștrii de finanțe din zona euro și partidul anti-austeritate Syriza. Aceasta va fi acum examinată de către liderii zonei euro, precum și de reprezentanții Fondului Monetar Internațional, Băncii Centrale Europeane și ai Comisiei Europeane. Președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a confirmat prin intermediul contului său Twitter că cererea a fost primită.

http://www.bbc.com/news/business-31532755

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 74 = 83