Grecia, doi turisti pe cap de locuitor

RTX11CPH

Grecia se desparte încet de recesiune
Turismul este la un nivel record în Grecia ce oferă din nou creștere economică. În al doilea trimestru a existat din nou o mică creștere, pentru prima dată în ultimii șase ani. Dar problemele rămân descurajatoare.

Semnele de speranță pentru Grecia se înmulțesc. Este prima dată după 2008 când s-a atins o minimă creștere economică în al doilea trimestru al anului 2014. Potrivit calculelor efectuate de Centrul de Planificare și Cercetare Economică (KEPE) de la Atena, creșterea a fost de 0,38%, comparativ cu același trimestru al anului trecut. Motorul pentru creșterea usoară a fost în principal turismul, se spune în raport, care a fost publicat în presa greacă. În primul trimestru al anului 2014, economia țării aflată în criza euro a scăzut cu 0,9%.

Numerele turistice sparg toate recordurile. Primul ministru Antonis Samaras se aștepta la peste 20 de milioane de turiști în acest an. Aproximativ cu 10% mai mult decât în 2013, ajungând-se la doi turiști pe cap de locuitor. Dimitris Skalidis din apropiere de orașul turistic Nafplion de pe insula Peleponez a declarat că este cel mai bun sezon pe care și-l amintește.

În al treilea și al patrulea trimestru la KEPE este proiectat ca afacerile să crească doar cu un procent între 1,2 și 1,9%. Pentru sfârșitul anului 2014 KEPE a calculat față de anul precedent o rată de creștere între 0,56 la 0,72%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-schleicht-aus-der-Rezession-article13350141.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 11 =