Grecia: Eurogrup speră la un acord pentru reducerea datoriilor incheiat pana pe 24 Mai

_89639476_032843207

Șeful miniștrilor de finanțe din Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, a declarat că speră ca un acord cu Grecia privind reformele și reducerea datoriilor poate fi convenit în cursul acestei luni. Dijsselbloem a declarat că discuțiile de luni de la Bruxelles, ar fi “un prim pas”, si speră că un acord ar putea fi finalizat de către miniștrii din zona euro la data de 24 mai. Parlamentarii greci au trecut luni de noile reforme controversate privind pensiile si fiscalitatea.

Sunt necesare măsuri pentru a debloca în continuare bani internațional pentru salvare. Discuțiile de luni de la Bruxelles s-au axat pe măsurile de reducere a datoriilor menite să evite perspectiva Greciei de incapacitate de plată a datoriei sale în luna iulie. Atunci Atena va trebui să facă următoarea rambursare majora către Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Centrală Europeană.

FMI consideră că Grecia are nevoie de o reducere a datoriilor și spune că nu va semna pe o trecere în revistă a reformelor elene dacă nu se acordă o astfel de scutire. Ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, a declarat de asemenea, că este “încrezător” că o soluție va fi gasită în luna mai. Grecia a fost de acord anul trecut, cu un al treliea pachet de salvare în valoare de 86 miliarde de euro.

http://www.bbc.com/news/world-europe-36250497

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 6