Grecia isi propune pentru 2015 un excedent bugetar aproape de tinta de salvare

Santorini-Greece-low

Grecia isi propune pentru 2015 un excedent bugetar aproape de tinta de salvare

Grecia are in vedere indeplinirea unui scop anul viitor. Obiectivul se bazeaza pe realizarea unui excedent bugetar primar de 2,9 la suta din productia de anul viitor, aproape de obiectivul de 3 la sută stabilit în contractul sau de salvare, a declarat ministrul de finanțe adjunct  într-un interviu publicat sâmbătă.

Obiectivul face parte dintr-un proiect de buget pentru 2015, ce va urma sa fie depus la parlamentul din Atena luni, si va fi revizuit de inspectorii creditorilor sai internaționali, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional.
Un oficial al ministerului de finanțe a declarat pentru Reuters, vineri, că Atena ar reduce ținta execndentului primar pentru  2015, cu doar o mica marja. Într-un interviu acordat săptămânalului To Vima, ministrul adjunct al finanțelor Christos Staikouras, de asemenea, a spus că  “taxa de solidaritate”, introdusa la apogeul crizei datoriilor din Grecia va fi redus cu 30 la suta anul viitor.

Atena a declarat luna trecută că taxele nepopulare, inclusiv taxa de solidaritate și o taxă pentru consumul petrolului cu scopul de incalzire, va fi redus pentru a scoate in evidenta ca cei patru ani de austeritate se apropie de sfârșit.
http://www.nytimes.com/reuters/2014/10/04/business/04reuters-greece-budget.html?src=busln&_r=0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =