Grecia nu își permite rambursarea datoriei către FMI în luna iunie

Snapshot 2015-05-25 13-28-05

Grecia nu își permite rambursarea datoriei către FMI în luna iunie

Grecia nu poate face o rambursare către Fondul Monetar Internațional (FMI) pe 5 iunie, deoarece nu are bani, spune ministrul de Interne. “Cele patru rate ce trebuie plătite către FMI în luna iunie sunt în valoare totală de 1,6 miliarde de euro, iar acești bani nu există şi nu vor fi daţi “, a declarat Nikos Voutsis pentru Greek TV.

Grecia trebuie să ajungă la un acord cu FMI și UE, pentru a obţine de la instituţii tranșa finală a planului de salvare. Ministrul de finanțe a declarat pentru BBC că în acelaşi timp s-au făcut progrese. Yanis Varoufakis a declarat că Grecia a lucrat din greu pentru a ajunge la un acord cu creditorii săi, iar acum cere instituțiilor internaționale să facă acelaşi lucru.

Guvernul grec, UE și FMI s-au blocat în negocieri timp de patru luni pe reformele economice. Ultima injectare de numerar în Grecia, din partea creditorilor săi internaționali a fost în luna august, urmând şi tranşa finala de 7.2 miliarde de dolari, însă mai întâi trebuie să îndeplinească termenul de rambursare fixat pe 5 iunie. În cazul în care nu reușește să ajungă la un acord cu partenerii săi, există o teamă că ar putea cădea în default.

http://www.bbc.com/news/business-32864068

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1