Grecia nu va cădea în default

_80582735_025629514-1

PM Tsipras: Grecia nu va cădea în default

Noul prim-mimistru al Greciei, Alexis Tsipras spune că țara sa nu va cădea în default din cauza datoriei. La prima sedinţă de cabinet după ce a castigat alegerile duminică, liderul partidului de stânga Syriza a declarat că va negocia cu creditorii planul de salvare în valoare 240 miliarde se euro. Spunând că prima sa prioritate este de a-i ajuta pe cei în nevoie, Tsipras a promis “propuneri realiste” pentru o redresare economică și a promis să lupte împotriva corupției.

UE a avertizat guvernul să rămână la angajamentele luate faţă de creditori. “Nu vom intra într-o ciocnire reciproc distructivă, dar nu vom continua o politică de supunere”, a declarat Tsipras la ședința televizată a cabinetului. Creditorii care au salvat Grecia: Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional, au impus reduceri bugetare mari și restructurări în schimbul banilor.

Promițând să apere demnitatea greacă, Tsipras a declarat că o renegociere a datoriilor grecești ar căuta “o soluție viabilă, echitabilă, reciproc avantajoasă”, însă nu a dat detalii. Planurile sale care implică reforme și schimbări, în plus față de combaterea evaziunii fiscale – au ca scop prevenirea deficitelor în viitor.

http://www.bbc.com/news/world-europe-31016261

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 36