Grecia optează pentru ciobănești germani

12691137

Mulți greci încearcă, cum s-a petrecut și până acum, să scoată ilegal bani din țară. Guvernul elen vrea să contracareze acest fenomen și recurge la măsuri neconvenționale.

În lupta împotriva scurgerii suplimentare de capital, Grecia, țară cu un volum ridicat al datoriilor, recurge la ajutorul animalelor: câini special antrenați se vor folosi de miros pentru a identifica în punctele vamale, în porturi sau aeroporturi cantități mari de bani pe care călătorii încerarcă să îi transporte în străinătate. Pentru acest lucru a fost înființată o comisie specială a ministerului de finanțe.

De preferință vor fi aleși ciobănești germani și belgieni, precum și câini labrador, se spune într-un document al ministerului, care a fost făcut public joi în presa greacă. Cei trei membri ai comisiei vor face propuneri privind obținerea câinilor potriviți.

Grecia a introdus la mijlocul anului 2015 controale privind capitalul, pentru a-și stabiliza sistemul financiar și pentru a da o gură de aer băncilor care au probleme. Printre altele, de atunci călătorii greci care merg în străinătate nu au voie să ia cu ei mai mult de 2000 de euro odată. Pentru că mulți cetățeni nu mai au încredere în sistemul bancar al țării, ei retrag banii sau încearcă să îi ducă în străinătate.

Potrivit rapoartelor din presă, se estimează că în Grecia există un volum de 25 până la 30 de miliarde de euro ce a fost retras de cetățeni pentru a fi pus la saltea și seifuri. Câinii special antrenați vor fi utilizați doar în punctele turistice și de ieșire din țară, nu pentru a efectua percheziții la domiciliu, subliniază reprezentanți ai Ministerului de Finanțe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-setzt-auf-Schaeferhunde-article18192716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 13