Grecia pierde anual 20 de miliarde de euro

47717426

Grecia pierde anual 20 de miliarde de euro

În Grecia există în prezent 38.000 de procese deschise de către autorități cu privire la cazuri de evaziune fiscală și contrabandă. Pentru a condamna și mai mult presupușii evazioniști, guvernul vrea să prelungească cu un an lista Lagarde.

Prin evaziune fiscală și contrabandă, statul grec pierde anual până la 20 de miliarde de euro. Asta a făcut cunoscut vicepremierul Trifon Alexiadis în Atena. Autoritatea pentru Urmărirea Penală a Crimelor Economice (SDOE) a deteminat conform datelor existente că există în prezent 38.000 de cazuri atât împotriva persoanelor fizice cat și juridice, care însumează daune totale de 1,3 miliarde de euro.

Pentru a prinde asupra faptului tot mai mulți evazioniști, autoritățile grecești urmăresc în prezent și afacerile bancare ale grecilor cu sediul la Londra sau yachturile înregistrate în Olanda, anunță Alexiadis. În afară de acestea, guvernul lui Alexis Tsipras urmărește în prezent extinderea perioadei de timp puse la dispoziție pentru cercetarea presupușilor evazioniști de pe așa-numita listă Lagarde, cu încă un an de zile.

Pe listă sunt și numele a peste 2000 de greci cu conturi dubioase deschise la bănci elvețiene sau HSBC. Fostul ministru francez de finanțe și șeful actual al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a întocmit lista în anul 2010 împreună cu colegul ei grec, Giorgos Papakonstantinou. Datele au venit de la fostul angajat al HSBC, Hervé Falciani, care le-a furat și le-a predat autorităților fiscale franceze. Papakonstatinou și urmașul său, Evangelos Venizelos, au respins multă vreme ideea utilizării listei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-verliert-jaehrlich-20-Milliarden-article16111591.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 48