Grecia plătește rata FMI cu bani de la FMI

58208137

Grecia plătește rata FMI cu bani de la FMI

Incapacitatea de plată a Greciei a fost profețită deja de mai multe ori. Dar până acum Atena a achitat la timp toate ratele de credit. Acum insiderii raportează că acest lucru nu mai este posibil prin mijloacele obișnuite.

Eforturile Greciei de a evita falimentul devin o aventură. Pentru cel mai recent transfer al ratei de credit în valoare de 750 de milioane de euro către Fondul Monetar Internațional, guvernul de la Atena apelează la rezervele de stat, spun doi reprezentanți ai agenției de știri Reuters. Deoarece aceste rezerve trebuiesc din nou depozitate într-un termen scurt, aceasta reprezintă doar o amânare pe termen scurt a obligației de plată.

Luni guvernul a rambursat o sumă de 750 de milioane de euro căte FMI. 650 de milioane de euro dintre aceștia au venit dintr-un cont al țării de la FMI. Un reprezentant al conducerii a spus că acest cont de la FMI trebuie alimentat din nou în decurs de o săptămână. Accesul la acest cont se pare că este permis doar cu acordul fondului, care se pare că a sosit în cele din urmă.

Înainte de plată existau îndoieli dacă guvernul poate ridica suficienți bani. Țările membre ale fondului dețin două conturi: pe unul din ele sunt parcate acțiunile țării la FMI, al doilea este gândit pentru cazuri de urgență.

Un reprezentant al conducerii spune că a fost accesat contul pentru situații de urgență. De asemenea, guvernul a mobilizat 100 de milioane de euro din rezervele lor financiare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-zahlte-IWF-Rate-mit-IWF-Geld-article15087016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11