GRECIA PLUTESTE

  • 3hqc2944Grecia primește miliarde

Finanțarea bugetului grec este pe moment asigurată. Cu o nouă tranșă de ajutor țara membră a zonei euro poate să rămână pe linia de plutire. Dar toți ochii se vor întoarce din nou către piețe. Miniștrii de finanțe lansează un avertisment serios către Grecia.

 

Miniștrii de finanțe din zona euro dau undă verde. Partenerii din comunitatea internațională vor oferi un nou pachet de asistență sub forma unui împrumut total de 8,3 miliarde de euro pentru Grecia. Banii urmează să fie plătiți în trei tranșe, a declarat șeful grupului euro, Jeroen Dijsselbloem în Atena, după consultări cu miniștrii de finanțe ai celor 18 membri ai zonei euro.

 

Astfel că după lungă dispută cu creditorii săi Grecia primește fonduri suplimentare dintr-un pachet de salvare suplimentar. 6,3 miliarde de euro ar treui să fie livrați până la sfârșitul lunii, restul de 2 miliarde vor sosi în două tranșe, doar în anumite condiții, până la sfârșitul lunii iulie.

Iar la mijlocului lunii mai cei de la Atena au de plătit datorii în valoare de miliarde.

 

Cu o primă tranță Atena poate satisface cerințele deținătorilor de obligațiuni, a mai spus Dijsselbloem. A doua și a treia tranșă vor sosi cel mai probabil în iunie și iulie.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neue-Tranche-und-neue-Traeume-Griechenland-sichert-Staatsfinanzierung-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 45