GRECIA PRIMESTE 4 MLD EURO DE LA FMI SI SPERA LA MAI BINE

greece-flag

Grecia va primi 4 miliarde de dolari de la FMI
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a aprobat cea mai recentă revizuire a acordului pentru salvarea Greciei, oferindu-i 4,64 miliarde de dolari. Grecia a primit până în prezent aproximativ 15.8 miliarde de dolari ( 11,6 miliarde de euro ) de la FMI în cadrul unui program de patru ani, conceput pentru salvarea Atenei din criza datoriilor suverane și pentru refacerea economiei.
În aprilie, un raport UE a avertizat că Grecia va avea nevoie de încă o suplimentare de 14.9 miliarde de euro ca ajutor financiar, pentru anul viitor, în ciuda revenirii cu succes pe piețele de obligațiuni. Raportul privind salvarea Greciei spune că deficitul de finanțare a Greciei în 2014 se ridică la 2,6 miliarde de euro, cu o transă de încă 12.3 miliarde de euro necesară în 2015.

Oficialii UE au declarat că Atena ar putea genera venituri din alte surse. Cu toate acestea, în cazul în care exercițiile de strângere a fondurilor nu reușesc să salveze Grecia, până în momentul în care planul actual de asistență financiară din partea UE se va încheia la sfârșitul acestui an, Grecia ar avea nevoie de un al treilea plan de salvare.

http://www.ibtimes.co.uk/greece-receive-4-64bn-imf-aid-payout-1450688

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 59