Grecia primește miliardele cu întârziere

63415123

Procesul de reformă din Grecia este lent, astfel că ajutoarele sosesc și ele cu întârziere. Atena a livrat, iar acum de Crăciun primește banii pe care îi aștepta în luna octombrie.
Grecia, țară puternic îndatorată, primește din partea Fondului de Salvare Euro, ESM, o nouă tranșă în valoare de un miliard de euro. Banii vor merge la bugetul național, pentru ca guvernul elen să poată onora alte datorii sau să cofinanțeze proiecte europene, anunță organizația pentru cele 19 state ale zonei euro.

Infuzia de capital a fost programată inițial pentru luna octombrie. Dar pentru că reformele din Grecia s-au amânat, banii nu au putut fi virați.
Șeful ESM, Klaus Regling, a declarat că speră ca buna colaborare cu partenerii greci să fie una de durată, astfel că prima verificare a programului ESM ce urmează să aibe loc la începutul anului 2016 să fie una încununată de succes.

Atena s-a angajat la un nou pachet de reforme pentru acești bani. În acesta este inclus și un program de privatizare independentă a averii statului elen.

Al treilea pachet de ajutor demarat în vara acestui an de partenerii euro pentru evitarea unui faliment național în Grecia are un volum de până la 86 de miliarde de euro. Din aceștia au fost achitați până în prezent 20,4 miliarde, iar cu noua tranșă se va ajunge la un total de 21,4 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-Milliarde-kommt-mit-Verspaetung-article16631361.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3