Grecia se atinge de rezerve pentru a putea plăti FMI 750 milioane de euro

_82924644_027159476

Grecia se atinge de rezerve pentru a putea plăti FMI 750 milioane de euro

Grecia a fost nevoită să scoată 750 de milioane de euro dintr-un cont de urgență pentru a putea plăti rata către Fondul Monetar Internațional (FMI), cu o zi înainte de termenul limită. Decizia vine după ce ministrul de finanțe grec Yanis Varoufakis a avertizat că Grecia a obosit să alerge după bani pentru a-şi putea plăti datoriile. Se crede că Grecia a împrumutat 650 milioane de euro din contul de depozit al FMI pentru a satisface plata dobânzii datoriei.

Ţările membre au două conturi la FMI, unul în care depun cota anuală, sau taxa de membru, și altul unde păstrează rezervele, inclusiv de aur, pentru situații de urgență. Cotele țărilor se bazează pe dimensiunea relativă a fiecărei țări în economia mondială.

Un oficial grec a declarat marţi pentru Reuters, că rezervele pe care guvernul le-a utilizat trebuie completate în contul FMI în “câteva săptămâni”. Grecia a mai folosit 100 de milioane de euro din rezervele sale de numerar pentru a face plata integrală a dobânzii pentru împrumutul de la FMI.

http://www.bbc.com/news/business-32701278

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =