GRECIA TRISTA

  • 6799589_e432ba155b_mSărbători triste în Grecia

Pentru mulți greci Crăciunul este sumbru. Banii alocați sărbătorilor au scăzut sau au dispărut de tot, mașina a devenit mult prea scumpă.

 

Fără bani pentru mașini, la bonusuri de sărbători speră foarte puțini greci, iar mulți cetățeni fără posibilități cer ajutor pentru obținerea de energie electrică pe bază gratuită. Ministrul Sănătății însă, Adonis Georgiades, pune în centrul atenției poluarea aerului, nu sărăcia oamenilor. Acesta avertizează de faptul că mulți greci lipsiți de posibilități folosesc instalații neperformante pe bază de material lemnos pentru a-și încălzi locuințele, deci în multe orașe din Grecia emisiile provocate de aceste instalații au atins praguri periculoase în ultimele zile.

 

Prin urmare va intra în vigoare un nou regulament, cu efect imediat. Odată ce măsurătorile vor indica un nivel ridicat de particule de praf în aer, energia electrică livrată familiilor de șomeri sau familiilor lipsite de posibilități va fi livrată gratuit începând cu a doua zi după atingerea acestui nivel.

 

În centrul Atenei și în suburbiile nordice au fost atinse niveluri alarmante de mai mult de 100 de micrograme de particule de praf pe metru cub, conform anunțului făcut de Ministerul Mediului și pe baza măsurătorilor efectuate în weekendurile precedente. În multe locuri rezidenții s-au plâns de fenomene precum lăcrimarea ochilor sau arsuri în gât. Fenomenul a atins dimensiuni periculoase, mai ales pentru copii și bolnavi cronici, declară Camera Medicilor de la Atena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 96