Grecia: Tsipras prevede un acord cu UE pe săptămâna viitoare

Snapshot 2015-05-04 21-29-24

Grecia: Tsipras prevede un acord cu UE pe săptămâna viitoare

Primul-ministru Alexis Tsipras, a declarat că Grecia se află în faza finală a discuţiilor cu creditorii internaționali și prevede un acord interimar cel târziu până pe 9 mai. Din momentul în care partidul de stânga SYRIZA din Grecia a ajuns la putere pe 25 ianuarie, Grecia a încercat să renegocieze termenii planului de salvare în valoare de 240 miliarde de euro de la FMI și UE.

Cu toate acestea negociatorii săi nu au reușit să satisfacă creditorii internaționali cu domeniul de aplicare al reformelor economice necesare înainte de prima transă de 7,2 miliarde de dolari a planului de salvare oferit de UE , din care guvernul trebuie să plătească facturile.

Vorbind luni seara la postul Tv din Grecia, Star Tv, Tsipras a recunoscut că a fost o “atmosferă negativă” în jurul discuțiilor, dar a sugerat că totul a fost o parte standard a negocierilor. Acesta a fost, de asemenea, critic cu partenerii europeni de negociere ai guvernului, acuzându-i că au revenit asupra unui angajament verbal în luna februarie, pentru a permite băncilor elene să finanțeze guvernul.

“Cred că suntem aproape. Eu cred că în cazul în care nimeni nu vrea să submineze [discuțiile] suntem aproape de un pachet acceptat”, a spus Prim-ministrul.
http://www.bbc.com/news/world-europe-32493005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 20