Grecia vinde aeroportul din Atena

der-geisterflughafen-in-athen-steht-mittlerweile-seit-15-jahren-leer-und-darf-jetzt-fuer-900-millionen-euro-privatisiert-werden

În fața crizei datoriilor, Grecia trebuie să se despartă de proprietățile ei de stat. Printre acestea se numără și aeroportul dezafectat din Atena, “Elliniko”, care ar trebui să treacă în proprietate privată. Unii critici acuză guvernul că renunță prea ușor la proprietăți de interes național.

Peste 15 ani au trecut de când aeroportul din Atena, “Elliniko”, a fost închis. Acum vânzarea gigantei proprietăți cu acces direct la mare în sudul Atenei este un lucru convenit. Reprezentanții din parlamentul grec au votat, în funcție de partid, în majoritate pentru vânzarea proprietății de 20 de hectare.

Privatizarea proprietăților de stat, precum a aeroporturilor vechi reprezintă o cerință obligatorie pentru ca Grecia să continue să primească ajutoare de miliarde de la creditorii săi internaționali. Votul a fost precedat de o dezbatere aprinsă. Partidul de stânga de la guvernare, Syriza, trebuie să suporte critici vis-a-vis de această vânzare.

Prețul de achiziție se situează la 900 de milioane de euro. Pe proprietate cumpărătorii planifică operațiuni administrate de un consorțiu format din investitori greci, chinezi și arabi, pentru ridicarea unui cazino și a unei stațiuni de lux. Aceștia vor să investească în total 8 miliarde de euro și vor crea, bineînțeles, mii de locuri de muncă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-verkauft-Flughafen-in-Athen-article18699761.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 8 =