GRECII AU DETURNAT

  • 2-format43Șefii băncile poștale din Grecia au deturnat bani

Fraudă, spălare de bani, deturnare de fonduri de circa 350 mil euro. De aceste fapte au fost acuzate aproape 30 de persoane ce au avut legături cu fosta bancă de stat, în urma anchetei autorităților elene. Printre ei se numără unul dintre cei mai importanți antreprenori din țară.

 

Criza creditelor? Aproape toate companiile grecești se plâng că le este foarte dificil, dacă nu imposibil să obțină noi credite de la bănci sau să le prelungească liniile de credit existente pentru a continua producția existentă. Dar cine era antreprenor și cunoștea persoana potrivită la Banca Poștală nu a avut astfel de griji. Un împrumut de 100 de milioane, fără garanții? La Banca Poștală acest lucru nu părea să creeze probleme pentru anumiți clienți. Iar cu suma împrumutată debitorul putea face mai mult sau mai puțin ce a vrut, iar rambursarea unori nici nu era așteptată.

 

Acum justiția se ocupă de practicile scandaloase ale fostei bănci de stat. Împotriva a 29 de persoane care au avut legătura cu banca au fost emise acuzații de fraudă, abuz de încredere, spălare de bani, etc. Dacă vor fi condamnate, acestea riscă închisoarea pe viață. În 10 din aceste cazuri au fost deja emise mandate de arestare. Fostul șef al băncii, Angelos Filippidis a fost arestat vineri seara de poliția turcă într-un hotel din Instanbul, ca urmare a unui mandat internațional de arestare. El urmează să fie extrădat în Grecia. Pe conturile sale bancare anchetatorii au descoperit depozite mari, pentru care nu există nici o explicație plauzibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 21