Grecii își bagă banii în aur

gold

Grecii își bagă banii în aur

În căutarea după investiții bune pe perioada de criză, mulți greci investesc în prezent banii lor în aur. Și astfel câștigă și comercianții germani de metale prețioase. Din Grecia provin o mulțime de cereri.

Mulți greci investesc în prezent banii lor în aur. Iar comercianții germani de metale prețioase spun că numărul cererilor din Grecia au crescut semnificativ, după cum arată un raport al agenției germane de presă.

Comerciantul online de la Frankfurt, Coininvest, a numărat potrivit proprilor date în săptămâna precedentă de trei ori mai multe cereri pentru monezi și lingouri față de cât se înregistrează de obicei. În mod normal vânzările săptămânale din Grecia se numără la 200.000 de euro. Săptămâna trecută însă acestea au urcat până la 600.000 de euro. Înainte de toate comenzile mari ale clienților individuali au crescut puternic.

Chiar și casa de comerț cu aur de la Munchen, Pro Aurum, a înregistrat o cerere semnificativ majorată din partea Greciei. Fondatorul firmei, Robert Hartmann, a declarat că de luni de zile compania sa înregistrează mai multe comenzi din partea clienților privați greci, dar și din partea intermediarilor. În mod special sunt cerute monezile de aur Sovereign din Regatul Unit, care sunt foarte iubite în Grecia. Lunile trecute Pro Aurum a vândut 35.000 de astfel de monede, care până de curând au fost considerate un produs lent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechen-stecken-ihr-Geld-in-Gold-article15371136.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 41 =