Grecii retrag bani în masă

59573542

Grecii retrag bani în masă

Grecii se reped în masă către automatele de bani. Motivul este nesiguranța creată de referendumul anunțat de Tsipras. Un partener al guvernului încearcă să liniștească populația, dar aceasta se aruncă către bancomate.

Alexis Tsipras anunță supunerea la vot a implementării programului de economisire, ceea ce creează nesiguranță. În fața automatelor de bani din Grecia s-au format cozi lungi. După cum raportează martorii oculari și televiziunile, în piața centrală din Atena, Kolonaki, așteptau aproape 40 de persoane în fața bancomatelor Băncii Naționale a Greciei.

Și în alte părți ale orașului au existat imagini similare. Unele bancomate au fost golite datorită acestui număr mare de clienți, raportează martorii oculari. Mulți greci se tem că indiferent care va fi rezultatul referendumului, Grecia va ieși inevitabil din grupul euro și astfel ei retrag cât de mulți bani pot.

Între timp partenerul de guvernare al Syriza încearcă să liniștească populația. Cetățenii nu ar trebui să își facă griji, spune șeful Grecilor Independenți Populiști, Panos Kammenos, printr-un interviu pentru televiziunea greacă.

Țara nu se va lăsa șantajată, iar băncile nu se vor închide, afirmă în continuare Kammenos. El a sigurat că vor exista în continuare bani la distribuitoarele automate. Acest lucru a fost raportat de mai multe surse, printre altele de corespondentul Spiegel de la Atena, care a declarat că la mai multe bancomate din Atena nu mai sunt lichidități disponibile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechen-heben-massenhaft-Geld-ab-article15389741.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =