Greenpeace vrea cadou afacerile cu cărbune

54309526

Organizația ecologistă Greenpeace subiliniază faptul că vrea să cumpere activitățile cu cărbune brun din Germania ale companiei Vatenfall. Dar există o mică greșeală: acest lucru nu este deloc adevărat.

Cum se câștigă atenție? Rezultatul contează, chiar dacă intenția nu este deloc una serioasă. Scopul scuză mijloacele, s-ar fi gândit cei de la Greenpeace, când, în calitate de promotori ai protecției mediului, au publicat o idee de invidiat. S-au lăudat că vor cumpăra minele și centralele pe cărbune brun administrate de Vatenfall în Sachsen și Brandenburg.

De ce?

Pentru a închide succesiv centralele pe cărbune brun până în anul 2030, iar în contrast cu alți cumpărători, ei doresc să nu mai deschidă noi unități de exploatare.

Dar există îndoieli cu privire la această idee ambițioasă, în cele din urmă preluarea și dezvoltarea ar costa mulți bani, ceea ce înlătură Greenpeace de la o astfel de afacere. Organizația a promis că vrea să cumpere cărbunele brun și să îl lase acolo unde îi este locul, în pământ.

Dar un singur lucru a fost omis din acest proiect de zile mari: ecologiștii nu vor să scoată un ban din buzunar pentru această tranzacție și de asemenea nu vor să preia nici un fel de riscuri.

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Berlin, acest lucru a devenit tot mai evident. Annika Jocobson din partea Greenpeace Suedia, a asigurat faptul că în cadrul procedurilor de vânzare, organizația sa este singurul participant serios. Dar după ce sub presiunea unui interogatoriu repetat din partea jurnaliștilor, aceasta a dezvăluit că nu dorește să scoată un ban din buzunar, atunci îndoielile au început să apară.

La bază planul Greenpeace arată astfel: concernul de stat suedez, Vatenfall, transferă activitățile cu cărbune brun din Germania către Greenpeace și nu le vinde către un furnizor de energie, care să urmărească interese comerciale. Ecologiștii de la Greenpeace vor trece apoi această ramură a companiei într-o fundație. Aceasta blochează exploatările miniere până în anul 2030 și răspunde de cheltuielile aferente. Iar finanțarea acestui proiect, pentru care nu s-a vehiculat încă o sumă exact, va cădea în sarcina Vatenfall.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Greenpeace-will-Kohle-nicht-einmal-geschenkt-article16175551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 26 =