Greenpeace vrea să cumpere centrale pe cărbune

RTX19XP7

Greenpeace vrea să cumpere centrale pe cărbune

Proiectul concernului suedez Vatenfall de renunțare la afacerile cu cărbune brun a primit un sprijin nesperat. În mod oficial ecologiștii de la Greenpeace vor să cumpere unități de producție ale acestuia, pe care apoi să le închidă.

Concernul suedez de energie, Vatenfall, a găsit în mod neașteptat un posibil cumpărător pentru afacerile sale cu cărbune brun din Germania: organizația de protecția mediului, Greenpeace. Greenpeace Suedia a făcut public pe pagina sa de web o scrisoare către banca americană Citigroup, care a fost însărcinată de Vatenfall cu vânzarea. Președinta Greenpeace Suedia, Annika Jacobson, a explicat că va discuta prima dată cu Vatenfall despre această preluare. Greenpeace este familiarizată cu probleme privind viitorul pieței energetice și evoluțiile din domeniul climatic.

Prin această cumpărate Greenpeace vrea să limiteze creșterea industriei de cărbune, explică reprezentanții organizației. Dacă afacerile cu cărbune brun merg către alți cumpărători, va fi foarte probabil ca încă alte cinci mine să se deschidă pentru a spori producția. Asta va conduce la emisii suplimentare de gaze nocive.

Concernul a demarat pe data de 22 septembrie anul acesta vânzarea afacerilor sale cu cărbune brun. O purtătoare de cuvânt a concernului a spus că este vorba despre un proces deschis în care este bine venită orice ofertă fermă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Greenpeace-will-Kohlekraftwerke-kaufen-article16080381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 10 = 20