GRESELI MAJORE

Young workgroupGreşeli făcute când îţi cauţi un job

                                             Fiecare persoană care îşi caută un loc de muncă, deseori întâmpină diverse probleme, dar angajatorii văd aceleaşi greşeli de fiecare data făcute de candidaţi. Cele mai des întâlnite greşeli sunt:

1. Interpretarea fiecărui cuvânt sau gest făcut de intervievator.

2. Acorzi prea mult timp detaliilor din CV sau alte documente necesare aplicării la un post.

3. Lipsa scrisorii de motivare. Este indicat pentru fiecare post pentru care aplici să ai o scrisoare de motivare, deoarece cuprinde informaţii pe care CV-ul nu le cuprinde.

4. Să fi mult prea sigur pe tine. Nu presupune că job-ul este al tău până nu ţi se face o ofertă. Doar din presupuneri poţi omite alte oportunităţi.

5. Nu uita să te pui în evidenţă prin rezultate. Angajatorii sunt mult mai interesaţi de rezultatele tale şi obiectivele atinse la fostul job, decât ce alte job-uri ai mai avut.

6. Nu asculta sfaturile oamenilor fără experienţă în recrutare de personal.

7. Nu o lua personal. Dacă sunteţi respinşi nu consideraţi că aveţi neaparat o problemă, că nu sunteţi destul de buni. Este posibil ca o altă persoană să fi fost mai potrivită pentru acel job din diferite motive.

8. Evaluează angajatorul. Interviul este o oportunitate să îţi dai seama dacă acest post este ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Dacă eşti de accord să lucrezi cu acei oameni, dacă eşti de acord cu modul lor de lucru şi cultura companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45