GREU FARA BANI

  • 932A6647-EEF6-4E21-B57F-209124C8133A_v0_hMai puțin numerar, dividende mai mici

Deutsche Telekom intenționează să crească și mai mult pe piața din SUA. Dar pentru o creștere economică viitoare, aceștia sunt dispuși să facă totuși o concesie. Nu doar dividendele reduse ridică probleme, de asemenea nivelul scăzut al fluxului de numerar nu este pe placul acționarilor.

 

La Deutsche Telekom directorul financiar Tim Höttges, pentru prima dată în calitate de CEO, arată cifrele bilanțului din 2013. Iar acestea arată puțin paradoxal. Concernul DAX a înregistrat o creștere a veniturilor și a profitului din SUA în al patrulea trimestru, datorită unei ușoare aprecieri a filialei din SUA, T-Mobile. Profitul operațional a crescut în perioada octombrie până la sfârșitul lunii decembrie 2013 cu 1,3%, până la 4,06 miliarde de euro. Linia de jos, cu toate acestea, a fost o pierdere de 752 de milioane de euro, când în anul precedent s-au câștigat 641 de milioane de euro.

 

Grupul a continuat să crească în ultimul trimestru și a înregistrat o creștere a vânzărilor de 6,5%, până la 15,67 miliarde de euro. Dezvoltarea pozitivă se datorează în principal fuziunii dintre T-Mobile SUA cu MetroPCS, furnizor regional, fuziune ce a avut loc în luna mai a anului trecut. De atunci, fluxurile de vânzări și profiturile MetroPCS și-au pus amprenta pe Deutsche Telekom. Al doilea factor este o strategie costisitoare în Statele Unite. Noile tarife și oferirea de telefoane iPhone au adus companiei 2 milioane de noi clienți contractuali.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Telekom-nimmt-fuer-US-Wachstum-viel-in-Kauf-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 66