GREU NEFAMILIST

  • Einkaufen kurz vor Weihnachten auf der Zeil in FrankfurtDoar belgienii au taxe la fel de mari precum nemții

Din fiecare euro câștigat un angajat necăsătorit din Germania este nevoit să dea la stat aproape 50 de cenți. Conform OCDE taxele sunt atât de mari cum nu se mai vede în aproape nici o țară industrializată.

 

Povara impozitelor a scăzut ușor în ultimul an pentru muncitorii din Germania. Dar în termeni absoluți aceasta este încă mare. Un angajat necăsătorit fără copii și cu venituri medii a fost taxat în 2013 cu 49,3%, după cum reiese dintr-un studiu al OCDE.

 

Comaprativ cu alți 33 de membrie ai clubului națiunilor industrializate, proporția impozitelor asupra forței de muncă necăsătorite este mai mare doar în Belgia. În 2012 proporția în Germania a fost, cu toate acestea, la nivelul de 49,6%, iar în anul 2000 aceasta se situa la 52,9%.

 

Reducerea contribuției la fondul de pensii este posibil să fi fost responsabilă de o usoară reducere a taxelor în toamna anului 2013. Diminuarea poverii fiscale a fost înregistrată conform studiului nu doar pentru persoanele necăsătorite, ci și pentru organizațiile familiale. S-au redus corespunzător și impozitele și taxele pentru cupluri unde ambii membri sunt salariați, dar fără copii. Ponderea acestora a fost de 45,1%, cu 0,4 puncte mai puțin decât în 2012.

 

În ciuda nivelurilor în continuare ridicate ale impozitării din Republica Federală, distanța față de alte țări industrializate a scăzut. Pentru 21 din cele 34 de țări membre ale OCDE sarcina a crescut, potrivit studiului, cel mai mult în Portugalia, Sovacia și Statele Unite ale Americii. În medie, în țările industrializate angajații necăsătoriți, fără copii, aceștia sunt nevoiți să plătească 35,9% din veniturile obținute prin muncă, cu 0,2% mai mult decât în 2012.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/steuern-und-abgaben-nur-in-belgien-im-oecd-vergleich-noch-hoeher-a-963926.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1