GREVA AMAZON

  • image-2S-a terminat greva de la Amazon

Angajații Amazon din Germania au stat din nou 6 zile în grevă. Aceasta a luat sfârșit pentru moment. Conform departamentului comercial al companiei, cel puțin până acum activitatea firmei nu a fost afectată. Dar sindicatul Verdi probabil va pregăti o nouă astfel de mișcare după Crăciun.

 

Sindicatul Verdi dorește de acum oprirea grevelor, la cel mai mare retailer cu livrări poștale, Amazon. Nici o acțiune în masă nu a fost planificată înainte de Crăciun, a declarat un purtător  de cuvânt al sindicatului. Greva a început luni, în trei locații ale companiei, iar pentru prima dată și angajații localității bavareze Graben s-au alăturat celor din Leipzig și Bad Hersfeld pentru a cere salarii mai mari. Sindicatul a declarat că nu va renunța la astfel de mișcări nici în 2014.

 

Verdi cere de luni de zile în conflictul său cu grupul, salarii mai mari pentru angajați și scheme de tarifare, care sunt comune în comerțul cu ridicata și industria transporturilor de colete. Cu toate acestea, Amazon ia în considerare industria logistică ca și referință, unde salariile sunt mai mici. Muncitorii critică de asemenea presiunea constantă a companiei asupra acestora de a semna doar contracte pe perioade scurte sau contrate temporare de muncă.

 

În general în site-urile nemțești ale gigantului retailer Amazon lucrează, pe partea de logistică, peste 9000 de persoane full-time, sprijiniți de 14.000 de angajați sezonieri. Dar grupul s-a arătat impresionat de faptul că grevele nu au afectat sezonul de vacanță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + = 30