Grevă feroviară în Belgia

die-verbindungen-der-belgischen-thalyszuege-wurden-gestrichen

Grevă feroviară în Belgia
Muncitorii feroviari belgieni s-au oprit din lucru. Sunt afectate, de asemenea, trenurile ICE și Thalyszüge din Nordrhein-Westfalia. Marți toate trenurile vor rula din nou normal.

O grevă de trafic feroviar a fost instituită în Belgia, iar trenurile sunt în mare parte paralizate. Sunt de asemenea afectate trenurile expres internaționale, precum ICE și Thalys spre Bruxelles sau Paris. Conform Deutsche Bahn, trenul ICE Frankfurt-Bruxelles merge doar până la Koln, unde pasagerii trebuie să treacă în autobuze. Deutsche Bahn recomandă călătorilor să nu planifice călătorii de urgență către și dinspre Belgia.

Thalys și-a reabilitat traficul complet, inclusiv către Koln sau Essen. Pe site, compania a scris că datorită unei greve circulația trenurilor în Belgia este întreruptă pe tot parcursul zilei. Călătorii ar putea face schimb sau să își returneze bilete pentru a primi înapoi contravaloarea lor. În Nordrhein Westfalen trenurile Thalys circulă în mod normal către Essen, Duisburg, aeroportul Dusseldorf, Dusseldorf sau Aachen. De asemenea, funcționarea Eurostar către Londra este perturbată. Trenurile nu pot ajunge la Bruxelles, fiind oprite în Lille, Franța.

Acțiunea durează timp de 24 de ore și va ajunge la un sfârșit luni seara la ora 22.00. Lucrătorii feroviari protestează împotriva lipsei de personal și condițiile proaste de muncă de pe căile ferate belgiene. Greva este organizată de sindicatul socialist CGSP-Cheminots. Alte sindicate nu participă și ele la grevă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/bahnstreik-in-belgien-laesst-viele-zuege-ausfallen-13018488.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 58 =