Greva feroviară din Germania începe să afecteze industriile cheie

streik-bahn-bahnstreik

Greva feroviară din Germania începe să afecteze industriile cheie
Mecanicii de locomotivă sunt dispuși să mențină greva timp de 50 de ore. Transportul de mărfuri este afectat. Consecințe însă sunt greu de evaluat. DIHK vede însă industriile cheie precum industria auto, ca fiind printre cele mai afectate.

Industria germană este afectata de consecințele grave ale unor noi greve ale Deutsche Bahn. Pe lângă pacostea reclamațiilor turiștilor, greva din transportul de marfă duce la erori în producție, a declarat directorul executiv adjunct al industriei germane și comerț (DIHK), Achim Derks. Pentru că de multe ori transportul feroviar nu poate fi mutat complet sau parțial către transportul naval sau rutier.

Proporția transportului feroviar de marfă se ridică în prezent în jur de 16%. În sectoarele cheie precum industria, lanțul de producție este aliniat complet pentru producție just-in-time. Datele de furnizare și cele de producție sunt potrivite foarte strâns.

Depozitele sunt de ajutor doar pentru câteva zile, apoi producția se oprește sau are de suferit, a avertizat Dercks. Trebuie să se adapteze călătorii la grevele mecanicilor de locomotivă la sfârșit de săptămână datorită limitărilor traficului pe distanțe lungi și regionale. Uniunea GDL a cerut membrilor săi să întrerupă munca de sâmbătă de la ora 2:00 până luni la ora 4:00. Pentru Deutsche Bahn greva în transportul de marfă ar trebui să înceapă deja de vineri de la ora 15:00.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bahnstreik-trifft-deutsche-Schluesselbranchen-article13799616.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =