Greva mecanicilor germani de locomotivă

media.media.1be2cd4f-2aeb-43f2-8c26-c365f3ddcd99.normalized

Greva mecanicilor germani de locomotivă
Sindicatul mecanicilor germani de locomotivă face apel la grevă. Acesta spune că, compania germană a căilor ferate nu le lasă nici o altă alegere. Dar se va urmări inițial ca pasagerii să fie cât mai puțin afectați. Compania căilor ferate este revoltată.

Uniunea mecanicilor germani de locomotivă (GDL) a anunțat pentru luni seara greve la nivel național. Într-un comunicat de presă se precizează că acțiunea sindicală ar trebui să dureze între orele 18-21. Cu această grevă sindicatul țintește rutele care pornesc în prima zi a săptămânii după vacanța de weekend. Prima grevă va lua în vizor mai mult rutele de marfă și mai puțin cele de pasageri.

Grevele sunt luate în considerare pentru că discuțiile dintre Deutsche Bahn și uniunea transportatorilor ECG nu a reușit datorită cerințelor din 18 august privind negocierile colective. Uniunea a acuzat Deutsche Bahn în litigiul său în fața unei blocade. Deutsche Bahn nu lasă GDL nici o alegere, scrie uniunea ca fiind motivul pentru grevă.

Căile ferate au îndemnat sindicatele să nu treacă la greve. GDL are în față încă de dimineață o nouă ofertă pe care căile ferate au anunțat-o încă de la sfârșitul săptămânii trecute, a declarat directorul de Resurse Umane, Ulrich Weber la Berlin. Comportamentul GDL este catalogat prin urmare ca fiind de neînțeles, iar o grevă este complet inutilă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/tarifstreit-bei-der-bahn-lokfuehrer-streiken-heute-abend-13128978.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 31 = 35