GREVA IN PANAMA

  • panama-kanal-sacyrGrevă în Panama

Când se va termina noul Canal Panama? Firmele de construcții vor miliarde suplimentare, dar nu vor primi nimic. Iar acum constructorii își vor înceta activitatea.

 

Ce se întâmplă cu adevărat pe unui dintre cele mai mari șantiere ale lumii? Conform lui Jorge Quijano, președintele autorității Panama Canal, ACP, în acest moment acolo nu se întâmplă nimic. Miercuri a anunțat că, consorțiul GUPC împreună cu compania spaniolă de construcții Sacyr au încetat lucrările. De fapt, construcția ar trebui să fie finalizată până în 2015. Apoi chiar și nave moderne de containere Panamax, precum și nave de croazieră de mari dimensiuni ar trebui să poată trece prin canal.

 

Sacyr neagă din nou, la fel ca autoritatea canalului, că ar fi anulat negocierile pentru costurile suportate în extinderea canalului.

 

Canalul Panama conectează Oceanul Atlantic și Pacific și permite navelor un tranzit rapid. La data de 15 august 1914 el a fost dat în folosință, după zeci de ani de lucrări de construcții. Inițial extinderea a fost planificată să fie terminată până la sărbătorirea a 10 ani de existență. În fiecare an, aproximativ 40.000 de nave trec prin canal, ce reprezintă o sursă principală de venituri pentru mica țară din America Centrală. Cotidianul spaniol El Pais scrie că cei 10.000 de muncitori nu au în prezent nici un fel de sarcini, după ce autoritatea canalului și compania spaniolă Sacyr nu s-au înțeles privind cei 1,6 miliarde de dolari costuri suplimentare.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/erweiterung-des-kanals-panama-wirft-baufirmen-arbeitsverweigerung-vor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 15