Greva piloților din Franta a afectat startul la Euro 2016

_89951551_cancelled

Compania aeriană națională franceză a cerut pasagerilor să verifice starea de zbor înainte de a călători, deoarece greva piloților care coincide cu Euro 2016 a determinat-o să anuleze unele zboruri. Aproximativ un sfert dintre pilotii  Air France au fost în grevă, dar compania a anuntat ca mai mult de 80% din zboruri vor fi operate.

Unele zboruri pe rutele Paris-Marsilia au fost anulate sâmbătă, ceea ce a afectat fanii care călătoreau pentru meciul Anglia-Rusia. Greva va continua timp de încă trei zile. Sindicatul piloților SPAF (Syndicat des Pilotes d’Air France) ia măsuri, din cauza reducerilor salariale planificate și modificările condițiilor de muncă.

Într-o declarație, Air France a anuntat ca 7% din zborurile pe distanțe lungi, 9% din zborurile interne și 27% din zborurile pe distante medii au fost anulate sâmbătă. Compania a declarat ca va acorda prioritate pentru zborurile spre orașe, care găzduiesc meciurile Euro 2016, dar patru din cele șapte zboruri Paris-Marsilia au fost anulate sâmbătă.

Compania aeriană a declarat o proporție mai mare dintre zborurile de duminică vor fi afectate, și că informațiile cu privire la zilele următoare vor fi publicate în curând.
Acesta a oferit  pasagerilor posibilitatea să amâne călătoria cu până la o săptămână, fără costuri suplimentare.
Directorul executiv al companiei, Frederic Gagey, a declarat că disputa va costa compania 5 milioane de euro pe zi. 

http://www.bbc.com/news/world-europe-36506035

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54