GREVA RECORD

  • 3288FE0049D0B9DBJustificarea grevei

5400 de piloți ai Lufthansa vor să iasă în continuare la pensie la vârsta de 55 de ani. Iar pentru acest lucru ei se folosesc de cei 425.000 de pasageri afectați de grevă și pun la pământ o bună bucată a aviației germane. Iar uniunea dorește să limiteze dreptul la grevă.

 

Acțiunea din aceste zile reprezintă una dintre cele mai mari greve din istoria Lufthansa. Începând de miercuri aproximativ 5400 de piloți ai companiei au renunțat la muncă. Ca măsură de precauție Lufthansa a renunțat la aproximativ 3800 de rute. Prin urmare până în seara zilei de vineri mulți pasageri vor trebui să renunțe la întâlniri sau programări, târgurile nu vor mai primi la fel de mulți vizitatori și coletăria stă pe loc. Lufthansa a calculat deja pierderi de milioane în procent de două cifre, iar prejudiciul social-economic se va ridica și el la ordinul milioanelor. Având în vedere acest cost enorm, mulți își pun întrebarea dacă greva este justificată.

 

La prima vedere conflictul dintre Lufthansa și Uniunea Cockpit este un simplu litigiu comercial în jurul măririlor salariale. Consiliul și Uniunea se luptă deja de doi ani de zile pentru majorări salariale. Piloții cer o creștere de 10%, dar Lufthansa a oferit ultima dată o majorare de 5,2% până în anul 2015.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ist-der-Megastreik-gerechtfertigt-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =