Grevele afectează poșta germană

3q850834

Grevele afectează poșta germană

Livrările de duminică vor reprezenta probabil un caz pentru inspectoratele de muncă. Ministrul social din Niedersachsen, Cornelia Rundt, deplânge încălcarea interdicției de a munci duminica. În Bradenburg autoritățile intervin deja.

Protestul împotriva livrării de scrisori și colete duminica pe fondul grevelor angajaților de la Poșta Germană se extinde tot mai mult. Dreptul fundamental la grevă nu trebuie să fie lezat de nerespectarea interdicției de a munci duminica, declară Andrea Kocis de la sindicatul Verdi.

Ministrul social din Niederaschsen, a mai instruit și în trecut inspectoratele teritoriale ale muncii să răspundă ferm și prompt la orice încălcări ale interdicției de a pune angajații la muncă duminica. De asemenea, alte landuri federale au salutat acțiunile de protest împotriva tentativelor Poștei Germane de a livra colete și scrisori către clienți, în ciuda grevelor. Un purtător de cuvânt al grupului a explicat că și această duminică vor fi efectuate livrări în anumite regiuni.

Livrările de colete sunt permise în Niedersachsen doar pentru aplicații speciale. Pentru a face acest lucru este nevoie să se stabilească că o livrare nu este posibilă în timpul săptămânii. În Brandenburg, Biroul Regional pentru Protecția Muncii a demarat investigații potrivit informațiilor oferite vineri de minister. În Nordrhein-Westfalen ministrul muncii Guntram Schneider a subliniat faptul că Poșta și DHL s-au arătat deja precaute după intervenția autorităților.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sonntagszustellung-stoesst-auf-Kritik-article15389731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 88 =