Grevele costă aproximativ jumătate de miliard de euro

58511288

Grevele costă aproximativ jumătate de miliard de euro

De luni de zile se luptă Deutsche Bahn cu mecanicii de locomotivă. Între timp doi mediatori se străduiesc pentru a găsi soluții. Pentru compania de stat acest litigiu este un element sensibil de cost ce afectează bilanțul.

Conflictul tarifar ce durează de zece luni dintre compania germană a căilor ferate și sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL a pus presiuni semnificative pe vânzările concernului de stat. După cum raportează Bild am Sonntag, noile greve ale mecanicilor de locomotivă au costat Deutsche Bahn până acum 489 milioane de euro. Cu toate acestea ziarul nu a precizat o sursă pentru această cifră.

Concernul a înregistrat venituri din transportul de pasageri și mărfuri. La acestea se mai adaugă costurile pentru reprogramarea trenurilor și planurilor de servicii precum și compensații pentru daunele provocate pasagerilor.

De luni de zile mocnește conflictul dintre mecanicii de locomotivă și compania căilor ferate. După mai multe runde lungi de greve ambele părți au convenit asupra a doi mediatori. Procedura este prelungită deja de câteva zile. Motivul este complexitatea reglementării situației.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Streiks-kosten-Bahn-halbe-Milliarde-Euro-article15344986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42